Аустралијски амбасадор напоље – одмах!

Након одлуке аустралијског федералног суда о депортацији најбољег светског спортисте након десетодневне тортуре над њим, јасно је све. Аустралија није држава већ кафкијанска јазбина. 

Због тога, једина права одлука Србије у овом тренутку је хитно проглашавање аустралијског амбасадора за personu non grata уз налог да одмах напусти Србију. 

Уколико није у стању да овим чином заштити достојанство свог најзначајнијег представника и најбољег спортисте планете, који је осуђен само због тога што се залагао за слободу избора, Србија ће показати да није достојна своје славне прошлости и својих великих предака. 

Однос према Новаку Ђоковићу је однос према слободи. То је тест за сваког човека на планети, али и за сваку државу или оно што је након свега од ње остало. 

Данас свако бира страну. Наша држава има и обавезу више. Да недвосмисленим чином, а одлука о протеривању амбасадора земље која крши елементарна људска права нашег држављанина то јесте, покаже да има самопоштовање и одбије да буде згажена и понижена пред очима целог света. 

Због тога, аустралијски амбасадор напоље – одмах!

Драган Добрашиновић

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »