Аустралијски амбасадор напоље – одмах!

Након одлуке аустралијског федералног суда о депортацији најбољег светског спортисте након десетодневне тортуре над њим, јасно је све. Аустралија није држава већ кафкијанска јазбина. 

Због тога, једина права одлука Србије у овом тренутку је хитно проглашавање аустралијског амбасадора за personu non grata уз налог да одмах напусти Србију. 

Уколико није у стању да овим чином заштити достојанство свог најзначајнијег представника и најбољег спортисте планете, који је осуђен само због тога што се залагао за слободу избора, Србија ће показати да није достојна своје славне прошлости и својих великих предака. 

Однос према Новаку Ђоковићу је однос према слободи. То је тест за сваког човека на планети, али и за сваку државу или оно што је након свега од ње остало. 

Данас свако бира страну. Наша држава има и обавезу више. Да недвосмисленим чином, а одлука о протеривању амбасадора земље која крши елементарна људска права нашег држављанина то јесте, покаже да има самопоштовање и одбије да буде згажена и понижена пред очима целог света. 

Због тога, аустралијски амбасадор напоље – одмах!

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email