Београдски блок – прва објављена изборна листа за београдске изборе

Данас је у Медија центру у Београду одржана конференција за медије, а повод је био формирање и представљање Београдског блока, као прве објављене изборне листе за  градске изборе у Београду, који ће бити одржани 3. априла наредне године.

На конференцији су говорили: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Радмила Васић – потпредседник Двери и председник градске организације Двери Београд, проф. др Душко Кузовић – председник УГ „Сви против Рио Тинта“, Владимир Гвозденовић – председник Извршног одбора Државотворног покрета Србије, Саша Варинац – председник Извршног одбора Усправне Србије, Срђан Врцан – представник Српске монархистичке странке „Српска слога“, Бранко Иванковић – потпредседник Нове снаге Србије, Драгољуб Крстић – представник УГ „Наша Калуђерица“, Драган Стевановић – представник УГ „Слобода за Дражевац“ из Обреновца и Рајко Ранковић – из УГ „Будућност Лазаревца“.

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, је рекао да је уједињење српских родољуба у Патриотски блок дочекано је са великом пажњом и подршком у јавности и свакодневно доноси нове резултате. Једна од најважнијих новости јесте управо данашње формирање Београдског блока, као изборне листе Патриотског блока за градске изборе у Београду. Данас је овде девет политичких организација и група грађана које су решене да зауставе Весићев злочиначки подухват на уништавању Београда. Овде су и доктори наука и други врхунски стручњаци у својим областима, као и радници и сеоски домаћини, овде су представници из градских и приградских општина, овде је цео Београд који тражи спас од СНС дахија. Београдски блок као део нове власти у главном граду донеће стављање породице на прво место, подршку домаћим предузетницима и фриленсерима, еколошки патриотизам и да Београд поново засија као престоница свих Срба света. 

Саша Варинац, председник Извршног одбора Усправне Србије, је истакао да нашим деловањем желимо да у оквиру ове коалиције задобијемо поверење грађана, а да за то узвратимо беспоштедном борбом за враћање поверења у институције. Јавна средства се троше кроз јавне набавке, које су уређене строгим правилима Закона о јавним набавкама. Јавна имовина се може продати, односно приватизовати само на начин прописан Законом о јавној својини и другим прописима који регулишу ту област. Основни принцип тих закона јесте да када држава (а нас сада занима град Београд) нешто купује, да то учини за што мање нашег новца а да оно што купи буде што квалитетније, док с друге стране када нешто продаје, да прода за што више новца и да итекако води рачуна коме ће продати нашу имовину. Што се тиче продаје јавне имовине, о томе још и најмање знамо, а један свеж пример јесте продаја Института „Јарослав Черни“. Због кршења закона приликом продаје Института „Јарослав Черни“, Усправна Србија и Патриотски блок траже од надлежних институција поништавање те приватизације и покретање кривичног поступка против одговорних.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email