Београдски блок – прва објављена изборна листа за београдске изборе

Данас је у Медија центру у Београду одржана конференција за медије, а повод је био формирање и представљање Београдског блока, као прве објављене изборне листе за  градске изборе у Београду, који ће бити одржани 3. априла наредне године.

На конференцији су говорили: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Радмила Васић – потпредседник Двери и председник градске организације Двери Београд, проф. др Душко Кузовић – председник УГ „Сви против Рио Тинта“, Владимир Гвозденовић – председник Извршног одбора Државотворног покрета Србије, Саша Варинац – председник Извршног одбора Усправне Србије, Срђан Врцан – представник Српске монархистичке странке „Српска слога“, Бранко Иванковић – потпредседник Нове снаге Србије, Драгољуб Крстић – представник УГ „Наша Калуђерица“, Драган Стевановић – представник УГ „Слобода за Дражевац“ из Обреновца и Рајко Ранковић – из УГ „Будућност Лазаревца“.

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, је рекао да је уједињење српских родољуба у Патриотски блок дочекано је са великом пажњом и подршком у јавности и свакодневно доноси нове резултате. Једна од најважнијих новости јесте управо данашње формирање Београдског блока, као изборне листе Патриотског блока за градске изборе у Београду. Данас је овде девет политичких организација и група грађана које су решене да зауставе Весићев злочиначки подухват на уништавању Београда. Овде су и доктори наука и други врхунски стручњаци у својим областима, као и радници и сеоски домаћини, овде су представници из градских и приградских општина, овде је цео Београд који тражи спас од СНС дахија. Београдски блок као део нове власти у главном граду донеће стављање породице на прво место, подршку домаћим предузетницима и фриленсерима, еколошки патриотизам и да Београд поново засија као престоница свих Срба света. 

Саша Варинац, председник Извршног одбора Усправне Србије, је истакао да нашим деловањем желимо да у оквиру ове коалиције задобијемо поверење грађана, а да за то узвратимо беспоштедном борбом за враћање поверења у институције. Јавна средства се троше кроз јавне набавке, које су уређене строгим правилима Закона о јавним набавкама. Јавна имовина се може продати, односно приватизовати само на начин прописан Законом о јавној својини и другим прописима који регулишу ту област. Основни принцип тих закона јесте да када држава (а нас сада занима град Београд) нешто купује, да то учини за што мање нашег новца а да оно што купи буде што квалитетније, док с друге стране када нешто продаје, да прода за што више новца и да итекако води рачуна коме ће продати нашу имовину. Што се тиче продаје јавне имовине, о томе још и најмање знамо, а један свеж пример јесте продаја Института „Јарослав Черни“. Због кршења закона приликом продаје Института „Јарослав Черни“, Усправна Србија и Патриотски блок траже од надлежних институција поништавање те приватизације и покретање кривичног поступка против одговорних.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »