Бруталне лажи и клевете “Информера” и Сандре Божић на рачун Усправне Србије добиће епилог на суду

У тексту под насловом “Шиптари би Вучића да хапсе а хејтери да га прогласе лудим”, објављеном у дневном листу “Информер” и на истоименом порталу 12. априла 2023. године, изнет је велики број тешких лажи, увреда и клевета на рачун покрета Усправна Србија и његовог председника Драгана Добрашиновића.

У тексту се на неодговоран, опасан и крајње злонамеран начин, без икаквог упоришта у реалности, повезују “Иницијатива за покретање поступка по службеној дужности за лишење пословне способности Александра Вучића”, коју је наш покрет упутио надлежном суду 22. марта 2023. године и изјаве извесног Бљерима Веља, шефа кабинета такозване председнице такозваног Косова. 

Тенденциозно повезујући догађаје који међусобно немају никаквих додирних тачака, у тексту потписаном иницијалима М.Ц. и Д.К. наводи се да је реч о  “синхронизованој прљавој кампањи” против председника Србије, а чији је део, наводно, наш покрет. У истом тексту је објављена и изјава народне посланице из редова СНС -а Сандре Божић, у којој се, између осталог наводи: “Симптоматично је и то што су напади шиптарских сепаратиста истовремени са овима који долазе од стране самозваних патриота. То је доказ да они не бирају ни средства ни савезнике у покушају да дестабилизују Србију”.

Нема, разуме се, ни трунке истине ни у квалификацијама “Информера” ни у тврдњама поменуте народне посланице. Они то, наравно, знају, али је важно да то сазнају и грађани Србије, који су највеће жртве лажи, обмана и подметачина овог и других прорежимских гласила већ више од 10 година. Нити било ко из покрета Усправна Србија, који, узгред, и није из Београда, мада и тамо има своје чланство, већ из Прокупља, престонице јуначке Топлице, познаје било кога из такозваног косовског руководства, нити са сецесионистима и политичким експонентима терориста одржава икакве контакте, па, самим тим, не може бити речи ни о било каквој синхронизацији било чега, нити ико од чланова нашег покрета “покушава да дестабилизује Србију”. 

Напротив. Све што радимо, део је покушаја да Србију учинимо бољом, праведнијом и достојанственијом, борећи се, пре свега осталог, за реинтеграцију Косова и Метохије у правни и политички поредак Србије. Део те борбе чини и залагање за поништавање свих споразума, од Бриселског из 2013. до Охридског из 2023. године, којима је власт предвођена Александром Вучићем и његовом странком укинула све атрибуте српске државности на Косову и Метохији, истовремено корак по корак фактички признајући лажну државу Косово. Ово је кулминирало прихватањем “Споразума о путу нормализације између Косова и Србије” 27. фебруара 2023. године у Бриселу и његовог Анекса, 18. марта 2023. у Охриду. 

Све што радимо и предузимамо, укључујући и подношење “Иницијативе за покретање поступка по службеној дужности за лишење пословне способности Александра Вучића”, део је настојања да се на бази чињеница, Устава и закона ове земље, делегитимишу политика уништавања националних интереса, протеривања српске државе са Косова и Метохије и признања лажне државе Косово и њен главни протагониста и експонент –  Александар Вучић. То чинимо сада, то ћемо чинити и убудуће, синхронизујући се једино са великом и славном српском историјом и Уставом ове земље, у коме јасно пише да је Покрајина Косово и Метохија део суверене државе Србије.

Што се тиче саме Иницијативе, која је неке толико заболела, напомињемо да нисмо ми говорили како “нисмо сад завршили, него смо сада направили” Храм Светог Саве, већ је то у емисији Ћирилица 9. марта 2023. изјавио управо Александар Вучић, који је иначе рођен 35 година по почетку његове изградње (сви важни детаљи о току изградње Храма – https://hramsvetogsave.rs/arhitektura-i-gradnja-hrama/). 

Није се нико од нас из Усправне Србије, по повратку из Охрида, у телевизијском обраћању грађанима Србије 19. марта 2023. године, у интервалу од 11:44 до 11:45, уз самозадовољан осмех похвалио да је у авиону који је летео на релацији Охрид – Београд владала неуобичајено весела атмосфера те да је извесног Петра (вероватно Петковића, директора Канцеларије за Косово и Метохију), који је “увек у посту, натерао да поједе комад гибанице”, већ је то учинио поново Александар Вучић.

Нисмо, дакле, ми из Усправне Србије дали повода сумњи у стање менталног здравља Александра Вучића, већ је то урадио он лично, излазећи далеко из оквира реалности када је у питању изградња Храма Светог Саве и хвалећи се тиме како је, он, православац и добитник највишег признања СПЦ – Ордена Светог Саве првог степена, натерао другог православца да прекине ускршњи пост. Ми смо само, обраћајући се надлежном суду, указали на општепознате околности којима је сведочила цела Србија, а које изазивају озбиљну забринутост за стање менталног здравља актуелног председника, нарочито у контексту актуелне политичке ситуације везане за Косово и Метохију и његове реалне способности да заступа интересе Србије.

Наша вера у српско правосуђе, без обзира на многобројне онеспокојавајуће сигнале који не говоре у прилог његове професионалности и независности, већ драматичне подређености управо Александру Вучићу и извршној власти, и даље остаје чврста и јака. Због тога ћемо инсистирати да суд утврди да ли постоје разлози за лишење пословне способности Александра Вучића на које смо указали. Док суд, евентуално, не донесе такву одлуку, наставићемо поступак за утврђивање његове кривичне одговорности због прихватања “Споразума о путу нормализације између Косова и Србије”. И наравно, у данима пред нама, покренућемо одговарајуће поступке против одговорних у гласилу “Информер” и народне посланице Сандре Божић, због бруталних клевета, лажи и увреда изречених на наш рачун.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »