Да ли НАТО преко Србије превози оружје за Украјину?

Због узнемирености грађана, потенцијалног нарушавања политике војне неутралности и политичких последица које из тога проистичу, Усправна Србија поставља следећа питања Влади и председнику Републике Србије:

1. На основу чије одлуке је конвој НАТО пакта 23. и 24. априла ушао у Републику Србију?

2. Да ли је конвој НАТО пакта који је 23. и 24. априла на граничном прелазу Товарник ушао у Републику Србију напустио нашу земљу?

3. Уколико је конвој НАТО пакта напустио Републику Србију, на ком граничном прелазу је изашао из наше земље?

4. Да ли је конвој НАТО пакта превозио опрему и оружје намењене Украјини? 

Усправна Србија позива Владу и председника да без одлагања дају одговоре на постављена питања. Грађани Србије морају бити информисани да ли се српска власт, одлуком да НАТО пакту омогући транзит војне опреме у најделикатнијем тренутку новије европске историје, сврстала на страну Украјине у ратном сукобу против Русије и тиме одступила од званичне политике војне неутралности наше земље.

Подсећамо власт и грађане Републике Србије да напуштање политике војне неутралности и сврставање уз једну од страна у војном сукобу прети да на драматичан начин наруши позицију наше земље на међународном плану и тешко угрози могућност заштите виталних националне интереса везаних за Косово о Метохију и Републику Српску.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »