Десет нултих тачака за усправну Србију

Уколико смо као народ решени да опстанемо, преживимо и надживимо зло којим смо деценијама притиснути, неопходно је да успоставимо најширу могућу сагласност која се базира на следећим чињеницама и постулатима:

1. Светосавље, косовски завет и ћирилица су темељ српског националног и духовног идентитета.

2. Српски народ је створио две Југославије и ничим није учествовао у иницирању њиховог разбијања, нити је одговоран за њихов крвави распад 1941. и 1991. године, чија је он највећа жртва.

3. Комунистичке власти предвођене Јосипом Брозом, смишљено, континуирано и систематски су вршиле злочине и терор против српског народа, који укључују убиства, затварања и застрашивања људи, као и активности усмерене против српске културе, језика, духовности, идентитета, Српске православне цркве и Србије као федералне јединице у оквиру СФРЈ.

4. Србија није нити је икада била фашистичка држава, а фашистичка идеологија никада у Србији није имала упориште нити била инкорпорирана у државну политику.

5. Српски народ је, уз Јевреје, једини над којим је у другом светском рату у Европи почињен злочин геноцида, а за који је одговорна НДХ.

6. У Сребреници није извршен геноцид већ ратни злочин против заробљеника који се ничим не може и не треба правдати, а чије су размере неупоредиво мање од оних на којима инсистира бошњачка страна.

7. Хашки трибунал није суд већ инструмент америчког државног тероризнма и квазисудске одмазде над српским народом, те самим тим његове одлуке нису легитимне нити правно и историјски релевантне.

8. Косово и Метохија су неотуђиви део Републике Србије који је привремено окупиран од стране САД и чија ће реинтеграција бити извршена мирним путем, што не искључује војно решење уколико српски народ буде изложен насиљу албанских екстремиста или дође до покушаја припајања Косова и Метохије Албанији.

9. Тежња српског народа у Републици Србији и Републици Српској за уједињењем у једну државу је природна, логична, легитимна, историјски утемељена и није усмерена ни против једног другог народа, а ово је, уз евентуалну интеграцију са Црном Гором уколико већина грађана ове државе са тим буде сагласна, једини заједнички државни кров који је прихватљив за српски народ.

10. Србија никада неће учествовати ни у једној врсти активности усмерених против интереса Русије и руског народа.

Уколико се, као народ, изузимајући маргину која по својој суштини и не припада српском етничком корпусу, већ се тако само рачуноводствено књижи, око ових десет тачака усагласимо, и уз то их јасно и гласно заступамо, прилика да опстанемо и кренемо даље знајући ко смо и шта смо је ту. У противном, и антисрпска агенда и, како то неки живописно дефинишу – црна антисрпска легенда, добијаће и на снази и на значају.

Драган Добрашиновић

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »