Или – или без икаквог али

Данас је усвојена Резолуција Европског парламента о Србији. Из гомиле бирократских фраза у које не верују ни они који су их написали, провирују два кључна детаља. Једино у њих они који су их у Резолицију укључили и верују, а више не постоји ни један разуму близак разлог да ико у Србији затвара очи пред  очигледношћу њиховог постојања. 

Први је, наравно, хитно увођење санкција Русији, као услов за даљи напредак на путу ка чланству у ЕУ. Други, да се “од Србије и Косова очекује потписивање правно обавезујућег споразума о нормализацији односа заснованог на међусобном признању”. Ево, дакле, и узајамног признања државе и одметнуте нарко енклаве по први пут у званичном докумету неке институције Европске уније. 

Након ове Резолуције Европског парламента, више ни за кога у Србији нема изговора да није знао или му није јасно да између залагања за Србију у Европској унији  и залагања за Србију без Косова и Метохије стоји знак једнакости. 

Сада, када су ствари овако огољено јасне, можда је сувишно давати нека додатна појашњења. Али како део домаће јавности, и то онај прилично утицајан, а притом шампион у смишљању изговора и проналажењу еуфемизама, сасвим сигурно неће мировати у намери да опет замути воду и додатно збуни поштене и добронамерне људе, ево у наставку кратког водича за кристaлно јасно разумевање стварности. 

1. ЕУ је политичко крило НАТО пакта –  терористичке организације одговорне за смрт милиона људи широм света, чији су стварни власници Сједињене Америчке Државе. 

2. Једини  циљ изразито динамичног, агресивног и садистичког политичког ангажовања ЕУ према Србији је сврставање наше земље у табор непријатеља Русије. 

3. Сврставање Србије на страну непријатеља Русије у апсолутној је супротности не само са нашом историјом, већ и са нашим виталним националним интересима, пре свега оним везаним за Косово и Метохију, Републику Српску и енергетску безбедност. 

4. Једини прави спољнополитички гарант заштите српских националних интереса је управо она земља против које се, и овом хушкачком Резолуцијом Европског парламента Србија “окреће” – Руска Федерација. 

5. Чланство Србије у ЕУ је сада и званично, апсолутно немогуће без “међусобног признања”, односно предаје Косова и Метохије у руке албанских сецесиониста и терориста и нестајања српског народа и трагова његовог постојања са ових простора, а свако ко се у име државе Србије и након најновије Резолуције Европског парламента залаже за чланство делује у циљу легализације окупације и отимања Косова и Метохије. 

6. Признавање независности “Косова” је у супротности са чланом 8 Устава Републике Србије, којим је прописано да је “територија Србије јединствена и недељива”, а свако ко учествује у овом криминалном послу чини кривичо дело Угрожавање територијале целине, члан 307 Кривичног законика, за које је прописана казна од 3 до 15 година затвора. 

7. Да би очувала свој идентитет и шансу да као независна држава преживи,  Република Србија мора хитно да иступи из процеса “европских интеграција” и обустави све активности које воде ка евентуалном чланству у Европској унији, односно формалном признању лажне државе “Косово”. 

8. Да би сачувала могућност за реинтеграцију Косова и Метохије у свој правни и политички поредак, Република Србија мора да иступи из Бриселског споразума и своја настојања усмери ка враћању преговарачког процеса Београда и Приштине под окриље УН-а. 

9. Наредни кораци САД и ЕУ биће усмерени ка експлицитном одустајању Србије од Републике Српске и препуштање српског народа са друге стране Дрине фантомској НАТО филијали познатој под кодним именом БиХ. 

10. У ситуацији или – или, без иједног стварног али, сваки одговор сваког актера са политичке и јавне сцене мора бити експлицитан. Међупростора више нема, и свако ДА Европској унији је НЕ српском народу и Србији, потпуно контраиндиковано и са нашом прошлошћу, и са нашом садашњошћу и са нашом будућношћу. 

Сходно томе, сви карте на сто.

Драган Добрашиновић

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »