Неколико озбиљних дилема поводом украјинске кризе

Ако су истраживања у украјинским биолошким лабораторијама спонзорисаним од стране САД била само у функцији развоја медицине, а не развијања биолошког оружја, због чега Викторија Нуланд изјављује да истраживачки материјали не смеју да падну у руке руских снага? Да ли то значи да Русија не сме бити здрава?

Како то да се геј активисти и лобисти нису огласили поводом скидања Чајковског са репертоара у Загребу?! Због чега је изостала геј солидарност као универзална људска вредност?

Да ли је ико од домаћих “стајача уз Украјину”, оних који на друштвеним мрежама каче плаво жуте заставе, истакао заставу Србије на свој прозор за време НАТО агресије 1999. године и због чега није нити би да нас и сто пута бомбардују?

Да ли то што је неки чешки фестивал одузео награду Кустурици због проруског става значи да му је награда претходно додељена због антируског деловања?

Да ли је Бајденова тврдња да “Путин може да окружи Кијев тенковима, али никад неће освојити срца и душе иранског народа” коначни доказ о персијском пореклу Словена?

Да ли би понуда да Србија уведе санкције Русији чим САД повуку признање Косова* била коректна, у складу са међународним јавним правом и концептом војне и политичке неутралности?

Да ли одузимање црног појаса трећи дан Путину значи да му се аутоматски одузимају и први и други или му ти дани ипак остају?

Може ли икако онај чешки фестивал који је Кустурици одузео награду да исту по скраћеном поступку додели Горану Марковићу? Он и тако не воли Русе, а од озбиљнијих има само ону из Врњачке бање. Да ли би петиција или масовни скупови подршке били од помоћи?

Хвала на разумевању! 

Драган Добрашиновић

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »