Нови људи за промену система

У Београду је потписан споразум о формирању предизборног патриотског блока окупљеног око Српског покрета Двери под називом „Нови људи за промену система”.

Споразум су потписали: Бошко Обрадовић (Српски покрет Двери), Драган Добрашиновић (Усправна Србија), Љубомир Симић (Српска монархистичка странка „Српска слога”), Слободан Самарџић (Државотворни покрет Србије), Никола Маленчић (Нова снага Србије), Димитрије Видановић (Пиротска нова снага), Душан Митић (Глас народа) и Душко Кузовић (Сви против РИО ТИНТО).

Текст споразума преносимо у целини:

Полазећи од потребе и жеље за дугорочном сарадњом на промени корумпираног политичког система Србије,

Подржавајући нови предизборни патриотски и антиглобалистички блок око Српског покрета Двери под називом „Нови људи за промену система” и Бошка Обрадовића као заједничког председничког кандидата,

Водећи пре свега рачуна о националном и државном интересу одбране Косова и Метохије у саставу Србије,

Бринући о очувању Републике Српске и остварењу веће сарадње између Србије, Црне Горе и Републике Српске, као и заштити интереса свих Срба у региону и расејању,

Изражавајући спремност да се коначно реши питање реституције одузете приватне имовине после 1945. године а након уређивања државе и стварања услова за нормалну јавну расправу отвори питање обнове монархије,

Не прихватајући прикривене облике новог тоталитаризма, кршења Устава и гушења људских права и слобода под изговором противпандемијских мера,

Упозоравајући на безбедносне ризике у вези са мигрантском кризом,

Потписујемо споразум о сарадњи на реализацији следећих принципа:

1. Само нови, прави и некомпромитовани људи у политици, који се нису огрешили о демократска начела, могу донети нови квалитет у политички живот Србије и предводити борбу за смену актуелне власти. Наш циљ није само смена власти већ промена комплетног корумпираног политичког и правосудног поретка, што подразумева институционално уређење државе и кривичну одговорност највиших носилаца државних и јавних функција који су се огрешили о закон, одузимање њихове незаконито стечене имовине, финансијску казну за штету коју су нанели државном буџету, као и лустрацију – забрану обављања било које јавне функције убудуће.

2. Борба против криминала и корупције, за независно правосуђе, поделу и смењивост власти, слободне медије и поштене изборе, представља темељ уставно-правног патриотизма и повратка државе народу. Народни представници убудуће ће бити бирани по имену и презимену у својим локалним изборним јединицама, а грађани ће на локалним референдумима одлучивати за шта ће бити потрошен њихов новац од пореза.

3. Заштита породице и породичних вредности уживаће највећу пажњу будуће власти која ће борбу против беле куге поставити као највиши државни приоритет. Као своју посебну обавезу преузимамо дефинитивно разрешење афере несталих беба из породилишта и кажњавање свих одговорних за овај незапамћени криминал.

4. Домаћи економски интерес коначно мора доћи у први план, а све снаге државе стављене у функцију развоја домаће привреде, предузетништва, села и пољопривреде уместо досадашње праксе субвенционисања страних фирми.

5. Србији је потребна децентрализација и враћање изворних прихода, имовине и надлежности локалним самоуправама како би грађани видели шансу да остану у својим локалним срединама, а млади мотив да не одлазе из своје земље.

6. Заштита угрожене животне средине у свим деловима Србије представља модерни, еколошки патриотизам за 21. век, а здрав ваздух, земља, вода и храна чине основу здравог живота савременог човека и породице. Посебно обећавамо да ћемо зауставити отварање рудника литијума од стране „РИО ТИНТО” у Лозници и увести мораторијум на свако друго истраживање, експлоатацију и прераду литијума у Србији.

7. Потребно је пружити подршку СПЦ и свим другим традиционалним верским заједницама у заједничкој борби за очување традиционалних вредности.

Обавезујемо се на међусобну подршку и сарадњу у реализацији постављених принципа и заједнички идемо на следеће изборе на свим нивоима као Патриотски блок који чине нови и некомпромитовани људи за промену система. Отворени позив да нам се придруже важи и за друге политичке и еколошке организације, локалне групе грађана и синдикате, као и за све друге родољубе којима је Србија изнад свега.

У Београду, о Ваведењу 2021.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »