АПОЛО - ми лансирамо политичке лидере

За  успешна друштва, снажну државу и заштиту виталних националних интереса неопходни су истински политички лидери. Друштвене промене у корист грађана и заједнице се не дешавају саме од себе. Оне су условљене квалитетом политичке понуде, која кључно зависи од капацитета водећих политичких актера и њихове посвећености општем добру, јавном и националном интересу.

Политичко лидерство се не подразумева, на њему се ради и оно се гради. Истински политички лидери су утемељени у идеолошком и политичком концепту за који се залажу, убедљиви у заступању својих ставова, ослоњени на политичку традицију коју баштине, окренути добробити свог народа и отворени за непрекидно подизање како сопствених, тако и капацитета својих сарадника.

Академија за политичко лидерство (АПОЛО) настала је из потребе да се  подигне квалитет политичког живота у Србији, Црној Гори и Републици Српској који је, и након пуне три деценије обновљеног парламентаризма суочен са бројним недостацима.

АПОЛО је окренут како актуелним политичким лидерима, тако и онима који ће то тек бити у временима која су пред нама, а који долазе са десне стране политичког спектра у Србији, Црној Гори и Републици Српској. Политички актери који су профилисани као десни центар и класична политичка десница на најаутентичнији начин репрезентују политичке ставове већине грађана, што се не осликава у одговарајућој мери и у изборним резултатима овог дела политичког спектра.

Да би се ствари не само поправиле, него и значајно унапредиле, АПОЛО је осмислио и спроводи концепт обуке који у великој мери доприноси подизању нивоа политичког образовања, вештина и знања актуелних и будућих политичких лидера конзервативних и десничарских политичких странака и покрета.