Одржана величанствена конвенција Патриотског блока

Коалиција Патриотски блок за обнову Краљевине Србије, окупљена око покрета Двери и Покрета за обнову Краљевине Србије, поручила је са завршне предизборне конвенције у београдској Комбанк дворани да ће се борити „Срцем за Србију“ са краљем на челу, повратак престонице у Крагујевац и Србију у којој ће породица бити на првом месту.

Говорници су истакли да ће се борити за Србију из које млади неће одлазити, за очување Косова и Метохије у саставу Србије, војну неутралност земље, као и за Србију која неће уводити санкције Русији, нити улазити у НАТО пакт.

Оценили су и да ће на изборима 3. априла грађани бирати између „кеш патриота и искрених и правих родољуба, оних којима су уста пуна Косова и оних којима је Косово у срцу, као и између актуелног председника Србије Александра Вучића и Србије“.

Бошко Обрадобвић

Председнички кандидат те коалиције Бошко Обрадовић истакао је да када је у студентским данима, пре 23 године, оснивао часопис „Двери“ није сањао да ће једног дана бити кандидат за председника Патриотског блока, али да је знао „да ће та идеја обнове Краљевине Србије доћи и победити“.

„Осам деценија понижења, прогањања, малтретирања, гажења, убијања, прогањања свега што је српско, што је традиционално, што је хришћанско, што је породично, што је равногорско, што је монархистичко и дошао је тај тренутак да подигнемо главе“, истакао је Обрадовић.

Нагласио је да су сањали да дође до уједињења Равногораца, монархиста и патриота, односно свих оних који били „против промена Устава Србије, против криминалног режима и против предаје Косова и Метохије“.

„Уједињење патриота био је приоритет у Србији и ево тог уједињења, ево те патриотске листе“, рекао је он.

Истакао је да ће та коалиција у Скупштини Србије и Скупштини града Београда, као и он лично као будући председник Србије заступати „праве вредности“.

А то је, под један Верујем у Бога и српство. Под два Равна гора победити мора. Под три С вером у Бога, за краља и отаџбину, нагласио је Обрадовић.

Нагласио је да ће се залагати да породица дође на прво место, као и домаћа привреда, домаћа пољопривреда и домаћи сељаци, као и да ће „све што је страно иде у други план“.

„Оно што је наше, има да се цени, да се поштује и да се подржава“, казао је Обрадовић.

Додао је и да ће исправити све „неправде које су се нагомилале од 1944. године“, односно укидања краљевине „од враћања одузете имовине приватним власницима, преко откопавања масовних гробница жртава комунистичког режима које нису откривене, до откривања гроба генерала Драгољуба Драже Михаиловића, као и подизања његовог споменика у Београду“.

Драган Добрашиновић

Председник Усправне Србије Драган Добрашиновић и кандидат Патриотског блока за премијера Србије нагласио да једино Патриотски блок има јасан план за Косово и Метохију.

„Хвали се сваког дана тренутни председник Србије путевима, пругама, радним местима, инвестицијама. 

Говори нам о својим великим успесима и свом патриотизму којима ће се уписати у историју.

Онај који је уништито институције, прегазио правосуђе, срушио правни поредак и Устав Србије, потпуно предао економију у руке странаца, руинирао српско село и упропастио српског сељака, опустошио природу, од стварног талога корупцијом и криминалом направио лажну елиту, нама прича о патриотизму!

Портпарол Рио Тинта, посилни Ангеле Меркел, колонијални упаравник Србије, онај који би, да је данас 1914. Поћорека поставио за саветника, а војводу Степу послао на тржиште рада, прича о патриотизму.

Онима који стоје на бранику српства и на прагу Косова и Метохије прича како га никада неће дати. А знамо да неће само зато што не сме. А знамо и од кога не сме. Од српских патриота не сме!

Али ево, да га обавестимо, решили смо и ми нешто. Решили смо да га 3. априла пошаљемо у прошлост и због свих злодела и њега и његове предамо у руке органа гоњења. И да му кажемо јасно и гласно да адреса на којој ће ускоро боравити није Андрићев венац 1 него Бачванска 14!

А сад нешто о 4. априлу, дану када Патриотски блок креће са опорављањем Србије.

Од економије до екологије, од демографије до Косова и Метохије, од културе до инфрастуктуре, Патриотски блок почеће са применом озбиљних и одрживих решења за оздрављење друштва и државе. 

Конкретна подршка мајкама и родитељству, домаћем привреднику, младим научницима и предузетницима, више новца и права за социјално угрожене, реформа пензионог система и пристојна пензија за све, заштита природе – земље, воде и ваздуха, одлучна и ефикасна борба против корупције, центар су нашег политичког деловања. 

И нова регионална политика ослоњена на српске а не албанске интеграције.

И нова спољна политика, ослоњена на пријатеље и здраве билатералне односе, а не на фатаморгану која више ни сама у себе не верује – Европску унију.

И наравно, мирна реинтеграција Косова и Метохије у правни и политички поредак Србије, за који једини имамо план.“

Бранимир Несторовић

Доктор Бранимир Несторовић истакао је да је подржао Патриотски блок јер му је идеја краљевине Србије „доста блиска“ и додао да је до средине деведесетих година био у Српском покрету обнове (СПО).

Оценио је да је сада прави тренутак за саборност и додао да ће након избора позвати све патриотски оријентисане партије да се уједине у једну коалицију.

Борислав Антонијевић

Кандидат за градоначелника Београда те коалиције, доктор Борислав Антонијевић оценио је да Бошко Обрадовић „окупља људе којима је стало до земље, породице, деце и сваке јединке друштва“, као и да „проблеме грађана неће решавати ни Обрадовић ни он сами, већ искључиво заједно“.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »