Патриотски блок: Власт у Србији да се хитно ангажује у заштити људских права, здравља и живота др Радована Караџића

Патриотски блок захтева од владе и председника Републике Србије да се хитно ангажују у заштити људских права, достојанства, здравља и живота великог српског песника, интелектуалца и родољуба, првог председника Републике Српске – др Радована Караџића.

Република Србија, која је у време власти Бориса Тадића на срамотан начин испоручила лажном суду у Хагу  Радована Караџића, као и готово комплетно војно и државно руководство Србије и Републике Српске, и тиме изложила немилосрдној тортури не само њега већ и десетине других српских патриота, дужна је да кроз међународне институције и уз помоћ пријатељских држава, на основу одредаба међународног јавног права и одговарајућих конвенција штити њихов физички, псхички и морални интегритет.

Тортура над Радованом Караџићем у злогласном британском затвору на острву Вајт није ни случајна нити пролазна. Она је наставак осветничке и злочиначке политике западног света предвођеног Сједињеним Америчким Државама и Великом Британијом уперене против непораженог и непокореног српског народа са обе стране Дрине. Радован Караџић, као једна од најзначајнијих личности и симбола српског отпора у новијој историји, сходно томе, ужива третман какав је западни свет и наменио својим најистакнутијим противницима.

Злостављање Радована Караџића злостављање је и целокупног српског народа и терор не само над њим и његовом породицом, већ и над свим часним борцима Војске Републике Српске, и живим и страдалим у одбрани српског народа, њиховим породицама, пријатељима и поштоваоцима.  Судбина коју су злочиначка политичка руководства западног света наменила Радовану Караџићу, иста је она која је намењена и српском народу и Републици Српској, коју је он стварао а са чијим се постојањем његови тамничари никада нису помирили.

Српско државно руководство дужно је, стога, да стане у одбрану права и достојанства Радована Караџића и да, попут председника Републике Српске Милорада Додика затражи његово хитно пребацивање у другу европску земљу у којој ће у потпуности бити заштићен његов физички и психички интегритет или, што би било и најбоље и најпримереније, пружи гаранције за издржавање казне у Републици Србији. 

За Патриотски блок:

Бошко Обрадовић, Српски покрет Двери
Драган Добрашиновић, Усправна Србија
Никола Маленчић, Нова снага Србије
Предраг Богићевић, Равногорски покрет
Братислав Симовић, Не дамо ђедовину
др Борислав Антонијевић, Лекари и родитељи за науку и етику
Димитрије Виденовић, Пиротска нова снага
Душан Митић, Глас народа
проф. др Алек Рачић, Покрет српске саборности
проф. др Ђорђе Чантрак

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »