Подршка Усправне Србије “Прогласу за окупљање у одбрани Косова и Метохије”

Усправна Србија поздравља и у потпуности подржава “Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије” који је потписало 50 српских интелектуалаца.

Последњи је тренутак да сви часни и родољубиви људи којима је стало до наше земље и нашег народа, који не пристају на насиље, уцене, притиске, брутално гажење српских националних интереса и отимање Косова и Метохије противно међународном праву подигну свој глас и стану у један патриотски фронт. 

Србија нема ништа ни светије, ни вредније, ни борбе и жртвовања достојније од нашег Косова и Метохије. Нема тог притиска ни терора, одакле год долазио, а долази само са једне стране света, који је већи и јачи од снаге народа који брани своју земљу, своје светиње, своју историју, своју културу,  свој идентитет и своје право на постојање.

На нашој страни су и право и правда. Док нас са фресака и из историјских уџбеника који сведоче истину гледају кнез Лазар и Милош Обилић, косовски јунаци, знани и незнани, и косовски ослободиоци и осветници из 1912. године нико, па ни наша тренутна препаднута, уцењена и издаји склона власт нема право да поклекне и обрука генерације Срба које су више од 500 година чувале и сачувале Косовски завет и вратиле Косово и Метохију у састав Србије.

Онај ко покуша да изда и тргује српским Косовом и Метохијом, српском истином и српском судбином, не само да је сам себе исписао из српског народа већ ће му, у складу са Уставом и законима ове земље, у име тог истог народа бити и суђено и пресуђено.

Проглас 50 српских интелектуалаца позив је за окупљање српског народа који нас, из Усправне Србије, и радује и охрабрује. Подиже се она Србија коју су 80 година газили али је нису прегазили. Она Србија која и зна, и може и хоће да се супротстави злу и неправди, како је то увек и чинила. Нема тих међународних околности, амбасадорских позива и дивљачких шиптарских ратних поклича који су јачи од воље нашег народа да се брани, одбрани и сачува Косово и Метохију у саставу Србије.

Усправна Србија изражава пуну спремност да стави на располагање све своје ресурсе и заједно са српским интелектуалцима, јавним личностима, патриотским организацијама, покретима, политичким странкама и Српском православном црквом учествује у свим заједничким активностима које су усресређене на враћање Косова и Метохије у правни и политички поредак Републике Србије.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email