Подршка Усправне Србије “Прогласу за окупљање у одбрани Косова и Метохије”

Усправна Србија поздравља и у потпуности подржава “Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије” који је потписало 50 српских интелектуалаца.

Последњи је тренутак да сви часни и родољубиви људи којима је стало до наше земље и нашег народа, који не пристају на насиље, уцене, притиске, брутално гажење српских националних интереса и отимање Косова и Метохије противно међународном праву подигну свој глас и стану у један патриотски фронт. 

Србија нема ништа ни светије, ни вредније, ни борбе и жртвовања достојније од нашег Косова и Метохије. Нема тог притиска ни терора, одакле год долазио, а долази само са једне стране света, који је већи и јачи од снаге народа који брани своју земљу, своје светиње, своју историју, своју културу,  свој идентитет и своје право на постојање.

На нашој страни су и право и правда. Док нас са фресака и из историјских уџбеника који сведоче истину гледају кнез Лазар и Милош Обилић, косовски јунаци, знани и незнани, и косовски ослободиоци и осветници из 1912. године нико, па ни наша тренутна препаднута, уцењена и издаји склона власт нема право да поклекне и обрука генерације Срба које су више од 500 година чувале и сачувале Косовски завет и вратиле Косово и Метохију у састав Србије.

Онај ко покуша да изда и тргује српским Косовом и Метохијом, српском истином и српском судбином, не само да је сам себе исписао из српског народа већ ће му, у складу са Уставом и законима ове земље, у име тог истог народа бити и суђено и пресуђено.

Проглас 50 српских интелектуалаца позив је за окупљање српског народа који нас, из Усправне Србије, и радује и охрабрује. Подиже се она Србија коју су 80 година газили али је нису прегазили. Она Србија која и зна, и може и хоће да се супротстави злу и неправди, како је то увек и чинила. Нема тих међународних околности, амбасадорских позива и дивљачких шиптарских ратних поклича који су јачи од воље нашег народа да се брани, одбрани и сачува Косово и Метохију у саставу Србије.

Усправна Србија изражава пуну спремност да стави на располагање све своје ресурсе и заједно са српским интелектуалцима, јавним личностима, патриотским организацијама, покретима, политичким странкама и Српском православном црквом учествује у свим заједничким активностима које су усресређене на враћање Косова и Метохије у правни и политички поредак Републике Србије.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »