Предат захтев за забрану „Европрајда 2022“

Председник Српског покрета Двери и народни посланик Бошко Обрадовић и председник Извршног одбора Усправне Србије Саша Варинац, предали су захтев за забрану „Европрајда 2022“ Влади Републике Србије, МУП-у, директору полиције и Полицијској управи за град Београд, након чега су испред Владе Србије одржали конференцију за медије.

У захтеву се тражи да Влада Србије донесе закључак по коме се НЕ ДОЗВОЉАВА одржавање јавног окупљања дана 17. 09. 2022. године, пријављеног под називом Парада поноса (Поворка поноса) у Београду. Три су главна разлога за забрану „Европрајда 2022“, која су истакнута у самом захтеву. Прво, ова манифестација ће угрозити јавни или традиционални морал нашег друштва. Како се 94% становника Србије изјашњавају као верујући људи који поштују моралне норме својих верских заједница, јавно изражавање сексуалности, а нарочито хомосексуалне склоности (или других сексуалних склоности као што су педофилија, бисексуалност, трансродност и слично), није прихватљиво. Други разлог јесте безбедносне природе. Наиме, према најавама организатора у медијима, на месту јавног окупљања очекује се велики број лица, најмање око 20.000 хиљада. У исто време може доћи до окупљања још већег броја лица која би изразила негодовање и противљење одржавању овог противзаконитог јавног окупљања, због чега постоји могућност да дође до међусобног физичког сукоба и нарушавања јавног реда у већем обиму чиме би се угрозила безбедност људи и имовине на наведеном простору. Трећи разлог је здравствене природе. Постоји велика опасност да ће одржавање ове манифестације угрозити здравствену безбедност грађана, с обзиром да се најављује учешће више десетина хиљада људи у условима пандемије Ковид 19 и у условима ширења нове заразне болести, тзв. мајмунских богиња, које се највише преносе управо у хомосексуалној популацији која ће у огромном броју тих дана доћи у Београд из читаве Европе и света.

Имајући све наведено у виду, и поред притисака појединих званичника ЕУ да се Европрајд одржи, захтевамо да Влада Србије што хитније донесе одлуку о забрани ове манифестације.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »