Србија да хитно иступи из Бриселског споразума

Информација да су Приштинске власти поднеле захтев за пријем такозваног Косова у Савет Европе у потпуности је оголила сву неодрживост позиције Републике Србије у преговарачком процесу који се води под палицом Брисела. 

Ако је до сада код било кога у Србији било икакве сумње да учешће у преговорима са Приштином под окриљем ЕУ, чија је убедљива већина чланица признала независнист такозваног Косова, као и имплементација Бриселског споразума воде ка потпуном губитку суверенитета, сада су ствари потпуно очигледне. 

Jасно да се Приштина не би одлучила на овакав корак да нема подршку водећих земаља чланица Европске уније која је, противно резолуцији 1244 и уз жалосну чињеницу каква је сагласност српских власти, преузела судбину Косова и Метохије у своје руке. 

Србија више ни један дан не сме учествовати у процесима који генеришу разградњу њеног суверенитета на простору Косова и Метохије и угрожавање виталних националних интереса. 

Због тога Патриотски блок сматра да одговор Србије на захтев Приштине за пријем у Савет Европе мора бити моментално иступање из Бриселског споразума и иницирање враћања преговарачког процеса под окриље УН-а. Све остало је издаја националних интереса и препуштање Косова и Метохије и српског народа у руке албанских сецесиониста и терориста.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »