Србија да откаже гостопримство немачком канцелару

Пошто су земље лишене суверенитета, Црна Гора, Северна Македонија и Бугарска, формално онемогућиле долазак министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова у Београд, Усправна Србија позива председника Србије Александра Вучића да откаже састанак са немачким канцеларом Шолцом, заказан за 10. јун. 

Ако је Србија, вољом кључних, а не периферних земаља ЕУ и НАТО пакта, у које несумњиво спада и Немачка, онемогућена да води спољну политику у складу са својим приоритетима, било би и понижавајуће и непристојно указивати гостопримство једном од главних актера оваквог односа према нашој земљи. 

Србија није, нити ће бити, држава под протекторатом, у чије име о њеној политици и односу према другим земљама одлучују спољни чиниоци. Подсећамо председника Србије да је на априлским изборима од грађана добио мандат да води независну и самосталну политику, а да спољнополитичке односе гради на принципима узајамности и равноправности. Сваки други приступ, под који спада и нереаговање на угрожавање наших суверених права у случају заказане па због спољашњих опструкција отказане посете министра Лаврова, супротан је не само вољи огромне већине грађана, већ и Уставу Србије и нашим националним интересима.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »