Драган Добрашиновић: Србија не сме да ћути, слобода за Златановића и Кнежевића

Позивам све патриотске политичке лидере, независне и национално одговорне интелектуалце и архијереје СПЦ да затраже хитно ослобађање Дејана Златановића и Дамњана Кнежевића. Њих двојица су лични заточеници Александра Вучића у монтираном политичком процесу чији је циљ застрашивање свих противника признања косовске независности које власт спроводи и за коју се последњих недеља отворено залаже кроз подршку немачко – француском плану.

Обавеза је сваког часног и патриотски опредељеног грађанина, а посебно политичких и верских лидера и интелектуалаца да подигну свој глас против тираније власти, која се отворено и убрзано креће ка признању свих елемената државности такозваног Косова. На том путу, Александар Вучић и његови сарадници не презају ни од једне лажи, обмане и манипулације која за циљ има анестезирање грађана Србије, не би ли без отпора прихватили план који српско Косово и Метохију третира као суверену и независну албанску државу, чије су границе неповредиве, с којом ћемо развијати добросуседске односе, разменити сталне дипломатске мисије и чијем се чланству ни у једној међународној организацији нећемо противити.

Суочен са огромним отпором народа подлој и издајничкој политици, Александар Вучић је, узурпирајући полицију, тужилаштво и правосуђе прибегао терору какав није виђен на овим просторима још од најцрњих времена Брозове диктатуре. Хапшење Златановића због изговорене речи у којој се од 6,5 милиона грађана Србије препознао само један, и то управо Александар Вучић, и Дамњана Кнежевића без икаквог основа, увертира су у нове прогоне и бруталне обрачуне са свима који се отворено противе независности лажне државе.

Ко год данас ћути, ћутањем се саглашава не само са ескалацијом политичке репресије суманутог човека који је целу државу и нацију подредио својим личним интересима, већ и са издајом нашег Косова и Метохије и стварањем такозване Велике Албаније, коју је ових дана још једном, најдиректније најавио Вучићев велики пријатељ, и неспорни непријатељ Србије и српског народа – Еди Рама.

Због тога нико коме је стало до Србије не сме да ћути. Нашим ћутањем не убијамо само два човека – Вучићева приватна заточеника, већ и право, правду, нашу Србију и нашу колевку – Косово и Метохију.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »