Драган Добрашиновић: Србија не сме да ћути, слобода за Златановића и Кнежевића

Позивам све патриотске политичке лидере, независне и национално одговорне интелектуалце и архијереје СПЦ да затраже хитно ослобађање Дејана Златановића и Дамњана Кнежевића. Њих двојица су лични заточеници Александра Вучића у монтираном политичком процесу чији је циљ застрашивање свих противника признања косовске независности које власт спроводи и за коју се последњих недеља отворено залаже кроз подршку немачко – француском плану.

Обавеза је сваког часног и патриотски опредељеног грађанина, а посебно политичких и верских лидера и интелектуалаца да подигну свој глас против тираније власти, која се отворено и убрзано креће ка признању свих елемената државности такозваног Косова. На том путу, Александар Вучић и његови сарадници не презају ни од једне лажи, обмане и манипулације која за циљ има анестезирање грађана Србије, не би ли без отпора прихватили план који српско Косово и Метохију третира као суверену и независну албанску државу, чије су границе неповредиве, с којом ћемо развијати добросуседске односе, разменити сталне дипломатске мисије и чијем се чланству ни у једној међународној организацији нећемо противити.

Суочен са огромним отпором народа подлој и издајничкој политици, Александар Вучић је, узурпирајући полицију, тужилаштво и правосуђе прибегао терору какав није виђен на овим просторима још од најцрњих времена Брозове диктатуре. Хапшење Златановића због изговорене речи у којој се од 6,5 милиона грађана Србије препознао само један, и то управо Александар Вучић, и Дамњана Кнежевића без икаквог основа, увертира су у нове прогоне и бруталне обрачуне са свима који се отворено противе независности лажне државе.

Ко год данас ћути, ћутањем се саглашава не само са ескалацијом политичке репресије суманутог човека који је целу државу и нацију подредио својим личним интересима, већ и са издајом нашег Косова и Метохије и стварањем такозване Велике Албаније, коју је ових дана још једном, најдиректније најавио Вучићев велики пријатељ, и неспорни непријатељ Србије и српског народа – Еди Рама.

Због тога нико коме је стало до Србије не сме да ћути. Нашим ћутањем не убијамо само два човека – Вучићева приватна заточеника, већ и право, правду, нашу Србију и нашу колевку – Косово и Метохију.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email