Суд и закон кривотвори само да о Вучићу не проговори

Први основни суд у Београду експресно је вратио Усправној Србији Иницијативу за лишење пословне способности председника Србије Александра Вучића по службеној дужности, уз образложење да је “нејасно у ком својству” је она од стране нашег покрета поднета.

Покрет Усправне Србија је Првом основном суду након враћања исту иницијативу послао назад, уз упозорење да је у тој судској “одлуци”, коју је потписала председница суда Весна Миљуш између осталог, намерно погрешно “цитиран” законски члан на основу које је она донета, и то на начин да такву квазиодлуку омогући.

Усправна Србија је иницијативу упутила 22. марта, а Први основни суд ју је вратио подносиоцу пет дана касније. Иницијатива је поднета због конкретно наведених и детаљно описаних изјава Александра Вучића које драстично одударају од реалности и изазивају озбиљну сумњу у стање његовог менталног здравља, те околности да лице са оваквим проблемима у расуђивању може својим изјавама воље преузимати обавезе које, у овом осетљивом политичком тренутку, могу нанети тешке последице државним интересима које заступа, нарочито у вези Косова и Метохије.

Експресна и ни на чему што има везе са правом и законима заснована “одлука” председнице суда Весне Миљуш да нам врати наш поднесак, искључиво је последица страха и перцепције да би свако одлучивање поводом иницијативе које залази у меритум било ризична и по суд и њу лично, пошто је више него очигледно да је Александар Вучић шеф комплетног “независног” правосуђа у Србији. За било ког тужиоца или судију би све осим оваквог хитног и трагикомичног “ослобађања” од поднеска било опасно, а свака стварна одлука, каква год да је, била би погрешна. Како случајно не би погрешили, одлучили су да се претварају да иницијативу нису ни примили. Све ово још једном илуструје у којој мери су правосудне институције и људи који су на њиховом челу лишени интегритета и елементарног самопоштовања.

Најтрагичније од свега је што је у такозваној одлуци суда члан 32. Закона о ванпарничном поступку, на коју се председница Весна Миљуш позива, намерно кривотворен, како би му се битно променили смисао и суштина и створен лажни основ за избегавање поступања по нашој Иницијативи.

Враћајући Иницијативу назад, Усправна Србија је у пропратном писму председници првог основног суда упутила захтев да на основу њеног садржаја, чињеница и приложених доказа, по службеној дужности покрене поступак лишења пословне способности Александра Вучића.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »