Уместо увођења санкција Русији уважити њене легитимне интересе

Усправна Србија позива српску власт да поводом дешавања у Украјини остане уздржана и упркoс притисцима не падне у искушење да се придружи санкцијама САД-а против Русије. 

Интервенција руских војних снага легитиман је одговор на агресивно понашање украјинских власти и екстремних група према припадницима руског народа и угрожавање руског језика, културе и идентитета на тим просторима. 

Интервенција је, такође, у потпуности оправдан одговор на игнорисање разумних захтева Руске федерације за престанак ширења војне инфраструктуре НАТО пакта ка њеним границама и тридесетогодишњих настојања САД-а да и Украјину уврсте у антируски војни и политички фронт. 

Руски одговор има историјско, политичко, безбедносно и геостратешко утемељење и у потпуности је оправдан са становишта легитимних интереса ове велике земље. Он јасно показује да нова безбедносна архитектура светa не може бити изграђена без уважавања снаге и интереса Руске федерације. 

Усправна Србија изражава наду да ће руска интервенција у Украјини бити брза, ефикасна и лишена цивилних жртава и сувишних материјалних разарања.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email