Уместо увођења санкција Русији уважити њене легитимне интересе

Усправна Србија позива српску власт да поводом дешавања у Украјини остане уздржана и упркoс притисцима не падне у искушење да се придружи санкцијама САД-а против Русије. 

Интервенција руских војних снага легитиман је одговор на агресивно понашање украјинских власти и екстремних група према припадницима руског народа и угрожавање руског језика, културе и идентитета на тим просторима. 

Интервенција је, такође, у потпуности оправдан одговор на игнорисање разумних захтева Руске федерације за престанак ширења војне инфраструктуре НАТО пакта ка њеним границама и тридесетогодишњих настојања САД-а да и Украјину уврсте у антируски војни и политички фронт. 

Руски одговор има историјско, политичко, безбедносно и геостратешко утемељење и у потпуности је оправдан са становишта легитимних интереса ове велике земље. Он јасно показује да нова безбедносна архитектура светa не може бити изграђена без уважавања снаге и интереса Руске федерације. 

Усправна Србија изражава наду да ће руска интервенција у Украјини бити брза, ефикасна и лишена цивилних жртава и сувишних материјалних разарања.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »