Усправна Србија поднела захтев за забрану  “Поворке поноса”

Усправна Србија је Полицијској управи за град Београд предала Захтев за забрану окупљања  на „Поворци поноса“ која је заказана за 17. септембар у Београду, у оквиру манифестације „EuroPride 2022“. 

Захтев је поднет због опасности везаних за угрожавање јавог морала и безбедносних претњи које организација оваквог догађаја носи, а на основу члана 9. став 1. Закона о јавном окупљању,  члану 8. став 1. тачке 1) и 3) Закона о јавном окупљању, у вези са члановима 46. став 2. и 54. став 4. Устава Републике Србије.

У захтеву је, између осталог, наведено да у Србији владају моралне норме ослоњене на хришћанску цивилизацију, православну традицију и наслеђе по којима јавно изражавање сексуалности, а нарочито хомосексуалне склоности није прихватљиво.

Усправна Србија сматра да је ово централни разлог због којег треба забранити најављено окупљање. Дефиле више десетина хиљада особа које би на улицама Београда јавно изражавале своје хомосексуалне склоности, свакако је противно јавном моралу у Србији и нема никакво утемељење у култури и традицији нашег народа нити иоле озбиљнију подршку међу грађанима.

Поред угрожавања јавног морала, одржавање „EuroPride 2022“  у Београду довело би и до наступања опасности од насиља, уништавања имовине или других облика нарушавања јавног реда у већем обиму.

Наиме, управо због тога што ће тај скуп на наведени начин угрозити јавни морал у Србији, и што не постоји значајна подршка грађана према LGBT популацији, али постоји огроман отпор јавном манифестовању хомосексуалних склоности и идеологије хомосексуализма, очекивано је да ће му се супротставити велики број грађана Београда и Србије, и да ће своје незадовољство и револт због тога испољавати такође јавно, на улицама Београда. 

У таквим околностима, а због великог броја оних који ће учествовати на скупу, као, можда, и још већег броја оних који ће јавно изразити своје незадовољство и противљење одржавању истог, у Београду може доћи до насиља, уништавања имовине или других облика нарушавања јавног реда у већем обиму са несагледивим последицама, и поред ангажовања великог броја припадника полиције, жандармерије и других служби безбедности. 

Посебно је потребно имати у виду најављени масовни и организовани долазак великог броја учесника наведене манифестације из других земаља, чији смештај на већем броју локација у Београду, превоз у јавном саобраћају, као и обезбеђење боравка на самом скупу, и по његовом завршетку, доводе до огромног безбедносног ризика који је немогуће сагледати и ефикасно контролисати, наведено је у захтеву Усправне Србије.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »