Усправна Србија позива грађане да престану са плаћањем струје

Покрет “Усправна Србија” позива све грађане да престану са плаћањем рачуна за струју док одговорни за колапс ЕПС-а не буду процесуирани, кажњени и док им не буде одузета сва противзаконито стечена имовина и из ње, као и све друге имовине, намирена штета коју су направили електроенергетском систему Србије.

Криза у енергетском сектору, увоз огромних количина струје и повећање цене од 10% за домаћинства искључива су последица нестручног и коруптивног управљања електроенергетским системом и енергетским ресурсима и производ катастрофалне политике Александра Вучића и владајућег СНС-а.

Грађани Србије нису дужни да од свог поштено и тешко зарађеног новца надокнађују штету од преко милијарду евра на основу увоза струје кога у том обиму не би било да није било екстремне нестручности, неодговорности и корупције у управљању ЕПС-ом, нити ону од још неколико милијарди која ће доћи на наплату у наредном периоду.

Масовно одбојање грађана да плаћају трошак нестручности, корупције и бахатости власти и непристајање на надокнађивање штете за коју нису одговорни је легитиман чин грађанске непослушности и отпора политичком и криминалном насиљу које систематски спроводи врх власт. Ово је, уједно, и легитиман вид притиска на тужилаштво које није предузело апсолутно ништа како би одговорни за пљачку, уништавање и колапс ЕПС-а и повезаних јавних предузећа били приведени правди. 

Притисак на неодговорну и корумпирану власт и срамотно саучесничко правосуђе је чин пристојних људи и одговорних грађана, који немају намеру да избегну плаћање својих стварних дугова, већ да ову обавезу суспендују до тренутка док сви корумпирани и за штету одговорни јавни функционери не буду процесуирани и кажњени у складу са законима Републке Србије.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »