Злоћко Милановић

Нема среће за Хрвате када су председници у питању, то је сада већ свима јасно. Ево шта их је само у последњих десетак година снашло, да човек ни најгорем непријатељу не пожели. 

Најпре фино образован и сасвим пристојан, чита књиге, клавир свира, зна језике, али блазиран и бескрајно досадан Јосиповић. Таман што су се тог смарача отарасили, кад иза ћошка, а где би иначе таква дама, сачекује их полуголишава полудомаћица полунавијачица Колинда. Фина и простодушна, скоцкана и прекоцкана, све на месту или макар близу, али да за ту врсту јавног посла није – није. 

Испратише и њу како доликује, па жељни егзотике, после домаће кухиње одлуче да поверење дају деликатесу српског порекла. Није да је баш Србенда права, али како такве робе тамо скоро и нема, добро је и оно што има мало сусједске ароме и на српско замирише. Ужелели се људи, не треба им узети за зло. 

Е сад, све иако није баш прави, Србин је то, воли да се посвађа и заметне кавгу, не мирује ни колико ракија у бурету. Прекјуче с премијером, јуче с министром одбрана, данас с ким стигне, а кад му се нико не нађе при руци, онда сам са собом. Шта ће, с неким мора. 

Ево, сад је морао са својима, то јест нама, Србима. И то баш кад нам се учинило да се с Додиком сасвим добро разумео. Али Миле за Милета, а с другима како Злоћко хоће. 

А овако хоће. Довукло се до Приштине и у разговору са својом буцкастом домаћицом, која се лажно представља као председница Косова, изјавило да “не разуме земље чланице ЕУ које нису признале Косово”, наводећи да ће се “лично заложити да се то исправи”.

Ко зна колико је Злоћково неразумевање тешко пало Грцима, Кипранима, Шпанцима, Словацима и Румунима, али добро, преживеће ваљда. А сад наставак, блистава поаната, што је тек нешто мање него поента, а да је Злоћко Весели, њен изговоритељ, није ни свестан. 

„Изненађујуће је колико се мало зна о Косову чак и у земљама ЕУ“, заблистао је председник свих Хрвата у тренутку када га је походила lucida intervala. Е, ту је поентирао, и то жестоко, а да ништа од свега сам није разумео. Овде и јесте кључ свега. Истина је, у земљама ЕУ веома мало, скоро ништа не знају о “Косову”, а тек нешто више о “косовским” Албанцима. Отуда и симпатије за лажну државу и нацију у вечито неподобном покушају. 

Оно што од свег срца можемо да пожелимо грађанима свих земаља ЕУ које су признале лажну државу је да што боље упознају косовскометохијске Албанце. Ту би визна либерализација могла бити од велике помоћи. Многима ће се после тих спознаја много тога избистрити. Добро, некима и неће, али то је сасвим нормално. Увек се нађе неки Злоћко Милановић коме скоро ништа није јасно и који ни кад му се нацрта не разуме. Али добро, нека о томе, до даљњег, брину Хрвати.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »