Фиат у Србији превара деценије, Усправна Србија тражи да држава грађанима положи рачуне 

Пошто превара деценије звана ФИАТ у Србији добија нову епизоду везану за производњу електричних аутомобила, коју ћемо за почетак платити 48 милиона евра Стелантису (исто Фиат), време је да власт положи рачуне о досадашњим трошковима пословања са овом фирмом. 

Крајње је време да грађани Србије, које је привредно друштво ФЦА Србија д.о.о. Крагујевац, односно Фиат Србија, у којој је држава мањински власник, коштало 10.000 евра по радном месту, додатне субвенције од више стотина милиона евра, ослобађање од пореза и доприноса на плате, пореза на добит и имовину,  ПДВ-а на увоз алата, пореза на истицање заштитног знака, привилеговану цену струје, сазнају колики су укупни трошкови овог предузећа у целокупном периоду пословања. 

Усправна Србија од Министарства финансија и Министарства привреде захтева да објаве и тачан износ свих прихода које је држава остварила као мањински власник ФЦА Србија д.о.о. Крагујевац и укупног износа примања свих запослених од оснивања па до данас. 

Само на бази истинитих, а не лажних података, могуће је анализирати ефекте државних субвенција и привилегија датих страним инвеститорима, као и будуће кораке на том пољу. 

Српска власт пуних петнаест година води перверзну и апсурдну економску политику којом не само да се стране компаније стављају у привилегован положај у односу на домаћу привреду, већ је и домаћа привреда, иначе оптерећена огромним наметима, та која, уз грађане, плаћа трошкове привилегованог пословања разноразних Фиата. 

Усправна Србија сматра да је крајње време да се прекине са наопаком политиком субвенција и претварања Србије у економску и политичку колонију. Време је за здраву и нормалну политику, ослоњену на домаће предузетништво и домаће ресурсе, без затварања према свету, али и без ничим оправданих привилегија за стране инвеститоре који овде послују без икаквог економског ризика и на рачун српског буџета, српске привреде и грађана Србије.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »