Обрадовић: Свим срцем за младе

Јуче је у Радничком дому у Новом Саду одржано представљање Српског покрета Двери, Патриотског блока и Бошка Обрадовића као председничког кандидата.

У пуној сали, Новосађанима су се обратили Ивана Стојановић – председник покрајинске организације Двери у Војводини и председник градске организације Двери у Новом Саду, мр Иван Костић – потпредседник Двери, Никола Маленчић – председник Нове снаге Србије, Драган Добрашиновић – председник Усправне Србије и Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери.

Драган Добрашиновић:

Даме и господо, поштовани пријатељи, драге Новосађанке и Новосађани, 

јављају нам са свих екрана и насловних страна како у сваком погледу напредујемо сваког дана. 

У Србији, кажу, кран до крана. 

Али нам не кажу да готово нема крана који није у власништву криминалног клана. 

Све што нам власт сервира као истину је лаж и обмана. 

У боље сутра воде нас јуришни одреди рушитеља, плагијатора и клептомана. 

Задужују нас на све стране са страшћу коцкара и наркомана. 

Државе попут данашње Србије у политичкој теорији су познате као банана. 

Србија је од стране сопствене власти и издана и распродана. 

Због тога хитна промена плана!

Рећи ћу вам нешто, али у најстрожем поверењу и молим вас да, у складу са нашим добрим обичајима, ово пренесете свима: 

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПРОМЕНЕ! ПАТРИОТСКИ БЛОК ДОЛАЗИ! 

Дошли смо данас у Нови Сад да вам то кажемо. 

И да вам кажемо да за нас Нови Сад нису корумпирани политичари, криминалци преобучени у успешне пословне људе и манијаци који тероришу и убијају недужне људе на улицама. 

Дошли смо да вам кажемо да је Нови Сад за који се ми боримо онај који представљају његови најбољи људи, Лукијан Мушицки, Светозар Милетић, Ђура Даничић, Чика Јова Змај, Милева Марић, Лаза Костић, Слободан Јовановић, Ђура Јакшић, Јован Ђорђевић, Васко Попа, Мирослав Антић, Вујадин Бошков, Мира Бањац, Перо Зубац, Слободан и Тадија Качар. И многи други, подједнако вредни а овде непоменути, који су у овом граду рођени или их је он обликовао.

Дошли смо и да вам кажемо да различитости који овај град и овај део наше земље баштине нису наше проклетство него наше богатство. 

Дошли смо и да вам кажемо да се нисмо окупили да бисмо градили Србију само за Србе, него Србију за све њене људе. 

Дошли смо да вас позовемо да се удружени изборимо за прилику да створимо боље, здравије и праведније друштво. 

Да отету политику и отету државу вратимо онима којима стварно припадају – српском народу и свим грађанима Србије. 

Да и породицу и народ и државу одбранимо од криминалних картела директно подржаних и организованих од самог врха власти.

Да вратимо достојанство, друштвени статус и укажемо заслужено поштовање сваком поштеном и одговорном човеку – раднику, сељаку, лекару, наставнику, ђаку, студенту, уметнику, научнику. 

И још нешто за крај. 

Вечерас смо овде и да бисмо вам представили нашег председничког кандидата и будућег председника Србије Бошко Обрадовића, човека који предводи Патриотски блок и наш покрет за промену система. 

Нема Србија данас ни бољег, ни узорнијег, ни здравијег ни храбријег, ни честитијег ни племенитијег председничког кандидата од Бошка Обрадовића. 

Бошко је образован, талентован, отмен и пристојан. Његов политички рад и десетогодишње активно деловање у борби за нову и бољу Србију препоручују га и више и боље од свих речи које би овде могле бити изговорене. Он је оличење Србије за коју се вреди и борити и жртвовати. Он је достојан звања председника Србије какву заслужујемо.

Због тога су подршка Патриотском блоку и Бошку Обрадовићу подршка поносној и усправној Србији, баш онаквој какву њени грађани, после много деценија лутања и посртања, заслужују.  

Уједињени и усправни, идемо заједно до победе!

Бошко Обрадовић:

Гледајући разна истраживања и разговарајући са омладином ових дана застао сам над чињеницом да данас млади људи у Србији осећају страх, отуђеност, бес и изолацију. Две трећине не жели да изађе на изборе, половина жели да оде из земље одмах по завршетку школовања. Младе људе мучи образовни систем. Страшно их боли систем неправде у Србији.

Они виде страначко запошљавање, систем корупције и непотизма, гушење иницијативе на сваком кораку. И када се запосле даље пред њима стоји непремостива препрека, а то је осамостаљивање и оснивање сопствене породица.

Просечан број деце по породици је 1,3 детета. Из овога произилази све мање склопљених бракова, све више развода, масовне економске миграције, катастрофална демографска слика који води ка томе да ће 2050. године у Србији живети само 4.5 милиона грађана.

На нама је да ту страшну слику мењамо, да укључимо младе људе у живот и пре свега створимо им функционалну државу која же им пружити шансу. Приоритет Патриотског блока и Српског покрета Двери су усмерени на младе људе. Ми ћемо реформисати и модернизовати образовни систем, а школовање ће бити бесплатно, укључујући и уџбенике. Наопака политика субвенционисања ће бити одмах укинута, а сва средства усмерена на домаћу привреду, посебно за младе људе. Урадићемо све да млади добију праведну стамбену политику. Наш циљ је Србија у коју се млади враћају, а не одлазе из ње. Наш задатак је да послушамо њихов глас и учинимо све да променимо систем који је од државе направио највећег непријатеља њене деце.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »