Обуставити иницијални тендер за изградњу Националног стадиона и комплетан штеточински пројекат

900 милиона динара, односно 7,6 милиона евра новца грађана Србије биће потрошено на намештен тендер за прву фазу непотребног пројекта изградње Националног стадиона у Сурчину

За  “управљање пројектом” и стручни надзор” Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које би и требало и могло само да уради овај посао, ангажоваће извођача који је у 2021. години остварио минимум 1,8 милијарди динара пословног прихода. Несразмера између вредности саме набавке, која за 5 година износи 900 милиона динара, односно 180 милиона годишње, и захтеваног годишњег промета у 10 пута већем износу, сваком ко је макар мало упућен у злоупотребе у јавним набавкама јасно указује да је посао већ унапред намењен тачно одређеном понуђачу блиском врху власти. 

Због тога, Усправна Србија позива Министарство да обустави поменути поступак јавне набавке, а Владу Србије да одустане од овог суманутог, мегаломанског и штеточинског посла и грађане Србије поштеди непотребних и бесмислених трошкова од најмање 250 милиона евра. 

Поред стадиона Црвене Звезде и Партизана, који ће према више пута поновљеним најавама  у скоријем периоду бити реконструисани, не постоји никакво оправдање за изградњу Националног стадиона. Ово посебно ако се има у виду начин на који је држава започела активности на овом послу, од кога ће једини прави добитници бити људи из самог врха власти и њихови уходани бизнис партнери.

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email