Отужни су и јадни напади на професора Ратка Ристића

Изјава Биљане Аболмасов, декана Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду, у којој је изразила незадовољство радом проректора за међународну сарадњу Ратка Ристића и његовим иступањима у јавности, доказ је да је власт оличена у Александру Вучићу пустила из боце све зле духе мрачне левичарске прошлости ове земље.

У духу црњих од најцрњих комунистичких политичких комесара који су од 1944. године па надаље одлучивали не само о каријерама универзитетских професора већ и о животу и смрти српских патриота, ова професорка је искористила прилику да, доводећи у питање професионални статус професора Ратка Ристића због коришћења његових Уставом загарантованих грађанских и политичких права, на најморбиднији начин закорачи у јавни и политички живот Србије.

Ако је професорка Аболмасов хтела да се на овај отужан и јадан начин препоручи Александру Вучићу – господару таме која 11 година притиска Србију, нема никакве сумње да је у томе успела. Уколико је желела да покаже сав јад и беду дела универзитетске елите, њен успех је још несумњивији. Али, ако је овим поступком намеравала да нашкоди Ратку Ристићу, овај њен иступ је чист промашај који у себи обједињује све елементе злонамерности, недостатка социјалне интелигенције и чистог, концентрованог дилетантизма, пошто овом врсном универзитетском професору могу судити и пресудити само његова научна дела и његови студенти. А научна и педагошка каријера, ван сваке сумње, убедљиво сведоче у корист професора Ратка Ристића.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »