Патриотски блок позива на хитну акцију Србије поводом угрожавања безбедности  Републике Српске

Патриотски блок изражава најоштрији протест због угрожавања безбедности Милорада Додика и његове породице и нових притисака дела међународне заједнице предвођеног Сједињеним Америчким Државама и Великом Британијом на српски народ и Републику Српску. 

Упозоравамо грађане и власт у Републици Србији да догађања у Босни и Херцеговини ескалирају изнад нивоа уобичајених политичких притисака на српско руководство и досежу степен којим је угрожена физичка безбедност српског члана председништва Милорада Додика. 

Мир у Босни и Херцеговини је највиши приоритет српског народа са обе стране Дрине, а вештачко изазивање кризе од стране САД и Велике Британије, уз лажне оптужбе на рачун српског политичког руководства које ниједним актом није прекршило ни Дејтонски мировни споразум ни Устав БиХ, озбиљна је претња опстанку и Републике Српске и српског народа на његовим историјским просторима. 

Због тога захтевамо од власти Републике Србије, која је један од гараната за примену Дејтонског мировног споразума, да хитно иницирају сазивање седнице Савета безбедности Уједињених нација на којој би била размотрена најновија дешавања у Босни и Херцеговини и креирано политичко решење за вештачки изазвану кризу.

Подсећамо да су драматична дешавања у Босни и Херцеговини која се одигравају од почетка марта, када је због наводног погоршања безбедносне ситуације распоређен додатни контигент војних снага ЕУФОР -а, ескалирала у претходна три дана. 

Најпре је Велика Британија у понедељак, 11. априла објавила да је увела санкције Милораду Додику и председници Републике Српске Жељки Цвијановић због наводног покушаја нарушавања легитимитета и функционалности БиХ. 

Само дан касније, Кристијан Шмит, приватно лице и самозванац који се лажно представља као Високи представник у Босни и Херцеговини, нелегално примењујући Бонска овлашћења,  донео је одлуку којом је ставио ван снаге Закон о непокретној имовини Републике Српске. 

Јуче су, након информација које је МУП Републике Српске добио од партнерских служби, а односе се на могућност угрожавања безбедности српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и његове породице, безбедносне мере подигнуте на највиши ниво. 

Због драматичности ситуације, која је последица осмишљених и синхронизованих претњи по српски народ и његове највише представнике, које коинцидирају и одигравају се у сенци рата у Украјини, Република Србија мора да заузме одлучан, снажан и недвосмислен став и предузме све што је у њеној моћи да заштити Републику Српску.

Патриотски блок позива све родољубиве грађане и политичке субјекте на окупљање и саборност, без обзира на политичке и идеолошке разлике, у циљу очувања и одбране Републике Српске.

Бошко Обрадовић (Српски покрет ДВЕРИ)
Драган Добрашиновић (Усправна Србија)
Никола Маленчић (Нова снага Србије)
Братислав Симовић (Не дамо ђедовину)
Алек Рачић (Покрет српске саборности)
Предраг Богићевић (Равногорски покрет)

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »