Савез Двери-Заветници будућност српске политике

Данас је у Београду озваничен почетак великог националног окупљања на иницијативу Српског покрета Двери, Српске странке Заветници и емнинентних српских интелектуалаца. Том приликом, јавности су се обратили Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници, Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери и проф. др Милош Ковић.

Милица Ђурђевић Стаменковски: Српски државотворни блок позива на национално окупљање, креће нови српски политички талас

Народу Србије, српском народу у региону и расејању и српској јавности уопште, желимо данас да дамо на знање, да је озваничено формирање српског државотворног блока. А основна визија српског државотворног блока је национално окупљање. Зато желим да вас обавестим да је овим савезом и формално почело велико национално окупљање патриотских снага Србије. Србија је данас земља специфичног статуса и положаја. Њен суверенитет и спољна политика су готово предати Европској унији, а да апсурд буде потпун – Србија још увек није чланица ЕУ нити је извесно да ће то икада и бити. У преводу, о нама се одлучује тамо где нас нема. О нашој политици одлучују они који нас не желе, али који рачунају на нас, на наше ресурсе, могућности и послушност. Привредни потенцијали Србије доведени су у зависан положај, због чега нам се поручује, да и од најмањег ветра са запада, наше економске гране треба да се тресу од страха. Над српским природним богатствима надвијају се сенке сумњивих иностраних фирми, па је народ у неким местима по Србији дословце доведен у ситуацију да се бори за земљу, воду, ваздух и шуме. Образовни систем али и читав вредности поредак изложен је разним утицајима либералне декаденције чији је центар у Бриселу. Срби на Косову и Метохији данас су најугроженија етничка група у Европи, због терора параполицијске хунте коју предводи Аљбин Курти. Срби у Републици Српској на жестоком су удару владајућих структура из Немачке, док се Србима у Црној Гори са истих адреса поново онемогућава да учествују у процесу одлучивања.  Да је спољна политика Србије доживела пораз, посредно је признато и са највиших државних нивоа Србије. За то време, медији одани режиму СНС – СПС, укидају дијалог са грађанима и опозицијом, и упорно инсистирају на обрасцу пропаганде који је користио Мило Ђукановић, а према којем се држава поистовећује са једном политичком странком или једним владаром. Због свега тога, данас проглашавамо општу политичку мобилизацију свих државотворних и патриотских снага. У име српског државотворног блока који чине Српска странка Заветници, Српски покрет Двери и угледни српски интелектуалци, упућујем позив на национално окупљање коалицији НАДА коју чине Нови ДСС и Покрет за обнову Краљевине Србије, али и другим политички сродним организацијама у парламенту и ван њега. 

Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници

Верујемо да је национално окупљање највиши израз националне одговорности према изазовима државе и потребама народа. Политичка криза изнутра, и политички потисак споља налажу формирање широког политичког фронта за одбрану и спас Србије. Удружене државотворне снаге су једине које могу покренути националну обнову и вратити суверенитет у руке народа. Сви они који се залажу за одбрану територијалног интегритета државе, одбацивање бриселског ултиматума, преиспитивање штетних споразума са ЕУ, сви који желе обнову традиционалног система вредности, посебно у сектору образовања, јачање домаће привреде, очување природних ресурса од штетних приватизација, као и за права Срба у региону, а желе промену власти, идејно припадају орбити националног окупљања. Национално окупљање није само још један пуки, предизборни опозициони одговор на власт, већ је и одговор на други пол опозиције који је дуго времена оптерећен превеликим утицајем званичног Брисела и Берлина. Зато данас можемо да констатујемо, да алтернатива овој власти више није бриселска, већ аутентична српска опозиција. Време је за смену генерација и нови српски политички талас.

Бошко Обрадовић: Данас и овде у престоном српском граду Београду покрећемо оно о чему су генерације српских родољуба сањале деценијама, а то је укрупњавање и уједињавање српских патриота у заједнички политички блок. Поштујући српску историју стварамо српску будућност. Данашњим проглашењем предизборне сарадње између Српског покрета Двери и Српске странке Заветници званично започиње не само национално окупљање свих патриотских и државотворних опозиционих снага које смо најавили већ и нова ера на српској политичкој сцени. Уз подршку најистакнутијих српских интелектуалаца овај савез Заветници-Двери представља не само најјачу политичку снагу на десној страни политичког спектра већ и будућност српске политике. Већ самим чином формирања овог државотворног блока патриотске опозиције добили смо другу најјачу политичку опцију у држави, која постаје озбиљна конкуренција и алтернатива владајућој СНС и СПС и која ће пресудно утицати на формирање будуће власти на свим нивоима.

То и јесте наш циљ: да наша суверенистичка политика победи, а то је политика очувања традиције, породице, нације и државе, као и политика подршке домаћем економском интересу, домаћем привреднику и пољопривреднику. Све што је домаће иде у први план, а интереси странаца у други план. Време је за национално јединство, за Србију пре и изнад свега! Победићемо, сачуваћемо породицу, народ и државу! Одбранићемо Косово и Метохију у саставу Србије! Одбранићемо Републику Српску, домаћу привреду, српско село и сељака, нашу животну средину, и пружити безбедност свој деци и свим грађанима Србије.

Ми то можемо, заједно и сложно. Ни бивши ни садашњи режим! Ми смо снага коју је Србија чекала! Позивамо и друге парламентарне политичке странке, родољубива удружења и појединце да нам се придруже. Национално окупљање отворено је за све којима је Србија на првом месту, а то је преко 80% грађана Србије који мисле исто као и ми! Претње којима смо изложени унутра и споља су велике, али је сабирање и уједињење патриота решење за све! Данас крећемо тим путем – путем националног јединства, борбе и победе! Добро дошли у велико национално окупљање!

Проф. др Милош Ковић: Време је за окупљање оних који представљају убедљиву већину наших грађана. Ово је победничка опција. Сва истраживања јавног мњења показују да овај народ неће да тргује Косовом и Метохијом ради Европске уније, да хоће да сачува традиционалну породицу и да је против санкција Руској Федерацији.

проф. др Милош Ковић

Када се земља распарчава, када грађане ове земље, мислим на Србе на Косову и Метохији, гоне из дана у дан, као у доба најстрашнијих зулума, дахија, онда немамо права на поделе. Требамо бити сви заједно уједињени у једном блоку који ће спречити издају Косова и Метохије која је на делу. Време је за велику смену генерација у нашем јавном животу. Још увек овом земљом управљају људи из деведесетих. Ово су нови људи, они нису вршили власт до сада и зато – дајмо им шансу!

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »