Стомилионска пљачка Београђана на помолу

Што смо ближе београдским изборима, то је градска власт све безочнија и бруталнија у намештању и преплаћивању јавни набавки. Најновија, и по финансијским размерама по градски буџет најразорнија, је управо најављена куповина нових аутобуса и трамваја. 

Наиме, град Београд ће, преко ГСП-а, платити чак 271 милион евра за куповину 300 нових аутобуса и 20 трамваја. Свако возило биће у просеку плаћено по невероватних 850.000 евра. Поређења ради, пре само две године, зглобни аутобуси на гас плаћени су 340.000 евра по возилу, док електрични коштају око 360.000 евра.

Ово јавна набавка најбоље сведочи колики је степен корупције у Београду, а ништа боља ситуација није ни на републичком нивоу нити у осталим градовима и општинама у Србији. Српски покрет Двери, као једну од примарних тачака у свом програму, истиче управо искорењавање корупције која уништава како републички, тако и градске и општинске буџете.

Позивамо одлазећу београдску власт да одустане од најављене пљачке грађана која се мери са више од 100 милиона евра и упозоравамо их да ће након 17. децембра све, а нарочито ова и њој сличне набавке бити преиспитане и да ће одговорни бити кривично гоњени.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »