Влада да забрани искључења струје грађанима у зимском периоду

Покрет “Усправна Србија” позива Владу Републике Србије да као прву у новом сазиву донесе одлуку о забрани искључења струје свим физичким лицима до 1. маја 2023. године. Оваква одлука представља минимум солидарности са стотинама хиљада грађана који нису у стању да измире своје обавезе.

Ово је уједно и гаранција за огроман број грађана, који су без своје кривице доведени у стање сиромаштва које све чешће поприма и екстремне размере, да ће у минимално пристојним условима моћи да преброде тешку зиму која је пред нама.

Није сувишно подсетити да Влада Републике Србије сноси највећу одговорност не само за драстично осиромашење грађана, које је велики број људи довело до ситуације да, и поред добре воље, нису у стању да измире своје обавезе, већ и за уништавање електроенергетског система Србије и штету која се мери милијардама евра.

Они који су својом катастрофалном кадровском политиком и невиђеном корупцијом уништили ЕПС, немају право на неосетљивост и затварање очију пред невољама људи у овој земљи којима су кључно допринели. Ниједан човек, нити иједно дете у Србији, не сме да дочека зиму у страху да ли ће имати елементарне услове за живот. Због тога, одлука о забрани искљичења струје физичким лицима до 1. маја 2023 – одмах.

Усправна Србија

Подели

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on skype
Share on print
Share on email

Кристофер

Донедавно сам мислио да Кристофера треба протерати. Био сам глуп, признајем. Сада, када сам паметнији,

Опширније »